Erbjuder Samtalsterapi i Karlstad vid stress, ångest och positiv förändring
15563
page-template-default,page,page-id-15563,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Kognitiv Beteendeterapi

Kognitiv beteendeterapi – Samtalsterapi

 

Vi kan alla hamna i skeden i livet då vi mår dåligt och livet inte alltid fungerar som vi vill att det ska. Då kan samtalsterapi vara till hjälp för att se hur vi kan gå vidare för att må bättre.

 

Kognitiv Beteende Terapi är en terapiform som är evidensbaserad och rekommenderad av Socialstyrelsen. Man utgår från både tankar, känslor och beteenden och tittar närmare på vad det är som gör att vi mår dåligt. Vi kan jobba med att förändra dessa tankar, känslor och beteenden till nya som fungerar bättre i livet. Vi kan också jobba med att hitta ett annat sätt att förhålla sig till det som är problemet, tex genom att hitta ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till sig själv. Med midnfullness kan vi få hjälp att styra vårt uppmärksamhet till det som ger oss energi och kraft.

 

Samtalet handlar om hur du skall må bättre här och nu. Men genom att också titta bakåt får vi en förståele och för den vi är idag. Det gör det lättare att komma vidare i den riktning du önskar.

 

Du som klient bestämmer vad du vill ta upp och jag som terapeut hjälper dig att hitta verktygen som ger dig möjlighet att utvecklas och må bättre. Det är en strukturerad terapiform där vi tillsammans sätter en agenda för varje tillfälle och mellan terapisessionerna jobbar klienten själv med hemuppgifter. Tex att ifrågasätta gamla ”sanningar” om sig själv eller andra, pröva nya vägar att tänka eller handla. Varje session är 50 minuter lång och man träffas vanligtvis en gång per vecka.

Hjälper vid exempelvis:

  • Ångest/Oro
  • Nedstämdhet/Depression
  • Stress
  • Relationsproblem
  • Personlig utveckling
  • Dåligt självförtroende/Självkänsla

Välkommen att höra av dig för mer information eller frågor och funderingar!